زبان برنامه‌نویسی  (C programming language) به سخت افزار یا سیستم عامل خاصی وابسته نیست . این زبان خصوصیات و اجزا زبان های برنامه نویسی پیشرفته را همراه با کارآیی بالای زبان اسمبلی در بردارد و گاهی آن را یک زبان نیمه پیشرفته می دانند .برنامه نویسی C به گونه ای است که تطبیق نرم افزار از یک نوع کامپیوتر به نوع دیگر را آسان می کند. امروزه برنامه ریزی میکروکنترلر ها و انواع سی‌پی‌یوها و همچنین تولید سیستم عامل های جدید و نرم افزارهای کاربردی از طریق زبان C صورت می گیرد.


تاریخچه زبان برنامه نویسی C
زبان C در سال 1972 توسط دنیس ریچی در آزمایشگاه های Bell ساخته شد (بعدها این آزمایشگاه ها به AT&T Labs تبدیل شد) . سیستم عامل Unix هم قبلا در همان Bell Labs توسط زبان B نوشته شده بود.C که از زبان B حاصل شده است، به منظور پیاده سازی سیستم عامل Unix روی یک کامپیوتر PDP-11 ارائه شد. Ritchie زبان B را گسترش داد و یک سری امکانات از جمله نوع دار کردن داده ها را به آن اضافه نمود و زبان حاصل را C نامید.

البته زبان B که توسط Ken Thompson در سال 1970 ساخته شده بود نیز از زبان BCPL حاصل شده که آن را Martin Ritchard ارائه دادهبود. پس از آن که Ritchie و همکارش Kernighan در سال 1978 کتابی جهت آشنایی عموم با این زبان منتشر نمودند، توجه گسترده ی برنامهنویسان به آن جلب شد. به گونه ای که نسخه های مختلفی از آن روی کامپیوترهای مختلف به وجود آمد. همین امر موجب شد در سال 1983 انستیتویاستانداردهای ملی آمریکا (ANSI) کمیته ای برای استاندارد کردن این زبان تشکیل دهد. بالاخره در سال 1989 استاندارد آن تثبیت شد.


ویژگی‌های زبان برنامه نويسي C

– دارای سرعت، قدرت و انعطاف پذیری بالایی است و هیچ محدودیتی را برای برنامه نویس به وجود نمی آورد.

– در محیط‌های توسعه دهنده مجتمع (Integrated Development Envoirements) صورت می‌گیرد.

– نسبت به حروف حساس است و تمام کلمات کلیدی این زبان با حروف کوچک نوشته می‌شوند.

– زبان کوچکی است و تعداد کلمات کلیدی آن انگشت شمار است.

– تاثير گذارترين زبان برنامه نويسي در دنیای كامپيوتر است.

– یک زبان برنامه نویسی سطح میانی است.

– یک زبان ساخت یافته‌ و قابل حمل است.

– زبان برنامه نویسی سیستم است.


C ، یک زبان نسبتاً سطح پایین به‌شمار می‌آید، این یک توصیف تحقیرآمیز نبوده، و صرفاً به این معنی است که C با همین نوع از اشیایی سروکار دارد که بیشتر کامپیوترها با آن سروکار دارند، نظیر کاراکترها، اعداد و آدرس‌ها. این اشیا را می‌توان با هم ترکیب کرد و می‌توان روی آنها همان عملیات محاسباتی و منطقی را انجام داد که توسط یک کامپیوتر حقیقی پیاده سازی می شود د.در لینک زیر می توانید کتاب آموزش برنامه نویسی در C-نوشته جعفر نژاد قمی را دانلود کنید.

کتاب آموزش برنامه نویسی در C-نوشته جعفر نژاد قمی

دانلود کتاب برنامه نویسی C جعفر نژاد قمی

کانال تلگرام ایده نگر